image
 |  158 21 Березня 2024 | 18:13

Прорив російського кордону: у ГУР розкрили подробиці вдалої операції

Враховуючи інформацію міжнародних ЗМІ та партнерів, рейд російських повстанців з РДК, легіону "Свобода Росії" та Сибірського батальйону виявився вдалою операцією.

Про це в ефірі телемарафону заявив 21 березня представник ГУР Андрій Юсов, передає ВолиньUA.

"Попри те, що рашисти намагалися це заперечувати, сьогодні міжнародні аналітики і джерела, які є в наших партнерів, яскраво свідчать, що кордон на тому напрямку було прорвано і це була вдала операція. Виконана вже низька поставлених цілей - ліквідовано сотні окупантів. Зокрема понад 600 вбитими та ще більше пораненими. Знищено багато техніки і найголовніше, що операція справді триває. Так, це допомогло зокрема і Силам безпеки та оборони України", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада надала Україні $1,5 млрд фінансової допомоги

За словами представника ГУР, незадовго до початку операції, в цей район приїхав російський генерал Олександр Лапін, аби упевнитися в надійності оборони РФ на цьому напрямку.

"Він відзвітував, що кордон повністю на замку, ніхто не пройде. Але як ми бачимо, РДК, легіон "Свобода Росії", Сибірський батальйон продемонстрували, що це зовсім не так. То ж вони були змушені перекидати частини з інших ділянок, зокрема і з лінії фронту на тимчасово окупованих українських територіях", - сказав представник ГУР.

Глобальною ціллю російських повстанців є звільнення своєї країни від диктатури.

"Якщо говорити конкретно про цю операцію, то вона триває. Істерика російських пропагандистів, істерика людини, схожої на Володимира Путіна, офіційного рота Кремля - Дмитра Пескова, які вже зачастили із заявами з цього приводу, яскраве тому підтвердження", - додав Юсов.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити