image
 |  4 10 Серпня 2020 | 12:49

Протести у Білорусі. Загинув чоловік, якого збив автозак

У ніч з 9 на 10 серпня у Білорусі помер один з учасників акції протесту, якого збили автозаком. Він помер в результаті отримання черепно-мозкової травми. Про це повідомили правозахисники "Вясна".

Про це повідомили у правозахисному центрі.

"Чоловік отримав несумісну з життям черепно-мозкову травму в результаті зіткнення з його спецтехнікою на проспекті Переможців. Медики швидкої, які прибули на місце, не змогли його врятувати", - пишуть правозахисники.

Вони зазначають, що в лікарнях Мінська знаходяться десятки постраждалих. Пораненими зайняті два відділення військового госпіталю. Крім цього постраждалі перебувають у лікарні швидкої допомоги і шести лікарнях Мінська.

Нагадаємо, що у день виборів у Білорусі, 9 серпня, екзит-пол заявив про перемогу на виборах президента Білорусі Аляксандра Лукашенки. Тим часом у містах Білорусі відбувалися протести. У столиці Білорусі під час розгону мітингувальників силовики стріляли гумовими кулями, є поранені. Також відбувалися штурми барикад силовиками. Вероніка Цепкало, дружина екс-кандидата у президенти Білорусі Валерія Цепкала, виїхала з країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінську спалахнули масові протести: силовики розганяють людей, почалися затримання

Станом на 3:00 ночі 10 серпня, більш як 140 осіб затримали силовики в ході протестів у різних частинах Білорусі. Також Слідчий комітет порушив справи проти мітингувальників. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити