image
 |  5 11 Грудня 2018 | 07:45

Протести у Франції: президент Макрон пообіцяв підняти зарплати

Президент Франції Еманюель Макрон пообіцяв збільшити мінімальні заробітні плати та податкові пільги. Про це він заявив 10 грудня під час звернення до нації.

За його словами, мінімальна заробітна плата збільшиться на 100 євро на місяць з 2019 року. Також Макрон пообіцяв скасувати заплановане збільшення податків для малозабезпечених пенсіонерів.

«Я розумію обурення сімей, які працюють весьдень і їм не вистачає на життя або пенсіонерів, які все життя вкладали в пенсійні накопичення і сьогодні перебувають у скрутному становищі. Це проблеми сорокарічної давності, які обростали як снігова куля, це хвороба нашого демократичного суспільства, яке все більше розшаровується. І тепер ми зіткнулися з цим лицем до лиця. Ми не дали відповідь на це обурення, цей гнів і я приймаю на себе частину відповідальності за це», — зазначив він.

Також Макрон закликав до обговорення проблем, які турбують протестувальників, на дебатах за участю всієї країни.

Нагадаємо, у Франції люди продовжили протестувати попри те, що влада виконала їхні вимоги та призупинила підвищення вартості пального. Мітингувальники вимагають підвищити заробітні плати, зменшити податки та відправити у відставку президента Еммануеля Макрона.

Станом на 9 грудня поліція по всій країні затримала вже 1723 учасники протестів «жовтих жителів».

Напередодні влада Франції оголосила мобілізацію поліції та інших правоохоронних структур через побоювання збройного перевороту.

У Франції в середині листопада люди вийшли на масові протести проти підвищення цін на паливо, а також проти загального падіння рівня життя. Протестувальники були невдоволені політикою Еммануеля Макрона, якого називали «президентом для багатих».

Читайте також: «Жовті жилети» висунули вимоги щодо масштабного реформування Франції

Від початку протестів «жовтих жилетів» загинули щонайменше троє людей, сотні постраждали, серед них є поліцейські.

Протестувальники влаштували в Парижі декілька пожеж, зокрема підпалювали та перевертали автомобілі, а також били вітрини магазинів. Деякі з них були озброєні металевими кийками та сокирами.

Через критично неспокійну ситуацію у столиці влада вирішила на день закрити для відвідувачів Ейфелеву вежу, а також обговорювала введення режиму надзвичайного стану.

4 грудня уряд Франції офіційно оголосив, що у країні на півроку призупинять рішення про підвищення цін на пальне після масових протестів. Це було вимогою протестувальників.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити