image
 |  216 16 Квітня 2024 | 17:51

Протидія корупційним правопорушенням в обласних комунальних закладах має бути системною,- депутат Волиньради

Члени постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією розглянули подання Волинської обласної прокуратури щодо порушення антикорупційного законодавства заступником директора Волинського обласного науково-методичного центру культури Віталієм Клімчуком.

Про це повідомили у Волинській облраді, пише ВолиньЮА.

Консультантка з питань запобігання і виявлення корупції апарату обласної ради Ірини Прус поінформувала депутатів, що у період відпустки керівника Віталієм Клімчуком, який тимчасово виконував обов’язки директора, було вчинено ряд адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, а саме - неповідомлення про конфлікт інтересів та вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів.

«Він уклав цивільно-правові договори із своїм же керівником, яка на той час перебувала у відпустці, ще одне порушення стосувалось підписання наказу про нарахування та виплату самому собі надбавки до заробітної плати за складність та напруженість у роботі. Загалом було складено 12 протоколів, які уже розглянуто судом та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу», - зазначила вона.

Голова постійної комісії, депутат від ВО "Свобода" Анатолій Вітів зауважив, що корупційні правопорушення, пов’язані з конфліктом інтересів, в обласних комунальних закладах фіксуються доволі часто.

«Це при тому, що обласна рада регулярно надсилає керівникам закладів відповідні роз’яснення норм законодавства з метою убезпечення їх від вчинення корупційних дій. Тому, на мою думку, до наступної сесії нам варто напрацювати пропозиції щодо внесення змін у контракти керівників, аби корупційні правопорушення вважалися прямою підставою для їх звільнення із займаних посад», - наголосив він. 

Члени комісії рекомендували скерувати подання обласної прокуратури до Волинського обласного науково-методичного центру культури з метою проведення службового розслідування щодо виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню заступником директора центру Віталієм Клімчуком адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Голові обласної ради депутати також рекомендують провести службове розслідування й стосовно т. в. о. директора закладу Любові Рожнової щодо дотримання Закону України «Про запобігання корупції».

Про результати службових перевірок депутати зобов’язали поінформувати голову обласної ради та постійну комісію з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Луцька спіймали порушників паркування (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити