image
 |  4 10 Січня 2018 | 09:52

Протягом доби волинські рятувальники ліквідували 2 пожежі

9 січня о 03:24 до Служби порятунку надійшло повідомлення, що у селі Стара Гута Старовижівського району трапилась пожежа дерев’яної господарчої будівлі.
Про це 10 січня 2018 року повідомили в УДСНС України у Волинській області.
Ліквідували загорання о 04:45 співробітники 16-ї державної пожежно-рятувальної частини селища Стара Вижівка спільно з  працівниками місцевої пожежної команди села Стара Гута.
Причина пожежі – встановлюється.
О 13:32 у селі Мощена Ковельського району зайнявся вогнем дерев’яний навіс. О 14:30 вогонь загасили співробітники 19-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Ковель.
Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.
Управління ДСНС України у Волинській області закликає громадян щоб не сталося лиха, потрібно пам’ятати – у разі користування пічним опаленням необхідно перед початком, а також протягом усього опалювального сезону, очищати димоходи та печі від сажі, щоб не виникло її займання. Також слід очищати від сажі та різноманітного бруду: опалювальні печі періодичної дії на твердому та рідкому паливі – не рідше одного разу на три місяці, а кухонні плити – щомісяця; біля кожної печі перед отвором на горючій підлозі прибити металевий лист розміром не менше 50 на 70 см; заштукатурити та побілити усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали; золу й шлак заливати водою та виносити в спеціально відведені місця.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити