image
 |  4 17 Березня 2020 | 09:18

Протягом тижня у браконьєрів вилучили 11 кілограмів риби, – Волинський рибпатруль (ФОТО)

У період з 9 по 16 березня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

Так, складено дев’ять протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), дев’ять – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та два – за незаконний збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП). Оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 20 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 11 кг водних біоресурсів та дев’ять од. заборонних знарядь лову (сітні). Накладено штрафів на суму 459 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 2 601 грн», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 13 березня Волинський рибоохоронний патруль зафіксував грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на рибогосподарському водному об’єкті поблизу с. Чаруків Луцького району Волинської області. Близько третьої години виявлено чотирьох порушників, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями – чотирма риболовецькими сітками. За допомогою сіток порушники встигли виловити рибу чотири кг риби, а саме: щука – 6 екз., карась сріблястий – 3 екз., плітка – 2 екз. Збитки, завдані водним біоресурсам, склали 2 261 грн.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя вилучено.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один виловлений екземпляр щуки становить 340 грн, карася сріблястого – 17 грн, плітки – 85 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський рибоохоронний патруль попередив нові порушення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити