image
 |  2 7 Грудня 2021 | 08:21

Провалилася під кригу: в селі неподалік Луцька троє чоловіків врятували дитинча козулі (ФОТО)

У селі Промінь Боратинської громади троє місцевих жителів врятували дитинча козулі, яке забігло на лід ставка і провалилося у водойму.

Як розповів у телефонному коментарі Суспільному місцевий житель Володимир Демчук, ослаблу тварину він помітив 5 грудня.

"Я вийшов прогулятися. Пішов до ставка, де ще були лебеді, але оглянувся і почув як тварина ламала лід, але вибратися самостійно не могла, не могла проламати лід", – говорить місцевий житель.

Зі слів Володимира Демчука, до козулі неможливо було дістатися з берега, щоб допомогти, тому довелося покликати на допомогу місцевих жителів.

"Хлопці (Андрій Казаков і Дмитро Мосійчук – ред.) привезли лодку і до неї підпливали, а веслами прорубували лід і так добиралися. Було складно. Козуля вже була дуже змучена. Вона сперлася на лід на передні ноги, а вже на задні не могла, не ставала, бо дуже змерзла і аж трусилася. Мабуть, ще б трошки і вона не вижила", – зазначив чоловік.

Козулю діставали з водойми впродовж пів години. Її довелося обв'язати з кількох сторін мотузкою, каже Володимир Демчук, щоб не травмувати під час "рятувальної операції".

Зі слів жителя села Промінь, козулю чоловіки вирішили забрати додому, щоб нагодувати та відігріти. На волю врятовану тварину відпустили 6 грудня, – додав Володимир Демчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота маршруток Луцька у вечірній час покращилася

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити