image
 |  2 6 Вересня 2021 | 08:42

Провінція Панджшер: Афганський Опір заявив, що вбив одного з ключових командирів «Талібану»

Один із ключових командирів руху "Талібан" Мавлаві Фасіхуддін був убитий в ніч на понеділок в провінції Панджшер.

Про це інформує "Інтерфакс-Україна", який наводить заяву представників Фронту національного опору в Афганістані.

"Мавлаві Фасіхуддін був убитий разом із шістьма охоронцями в районі Пішгур провінції Панджшер", - йдеться в повідомленні.

Таліби поки не коментували цю інформацію. Також у неділю низка джерел, близьких до антіталібовскому руху, повідомили агентству про загибель у Панджшері прес-секретаря Фронту національного опору Фахима Дашти. Дашти був убитий талібами в районі Даштак у Панджшерской долині. Обставини його загибелі не розкриваються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку шукають власників для арештованого авто

Варто зазначити, що за останні дні таліби, незважаючи на численні втрати, продовжували штурм долини з декількох напрямків. За відомостями Фронту національного опору, сотні бойовиків, у тому числі й іноземні, вбиті, сотні поранені і потрапили в полон. За інформацією "УП", захисники останнього нескореного штату заявляли, що розгромили талібів.

Тим часом таліби заявляють, що вже прорвались у столицю Панджшера.

У неділю радикали зробили черговий масований штурм провінції з трьох напрямків. Обидві сторони підтвердили, що запеклі бойові дії тривають в районі повіту Шотул, і населених пунктів Анава, Руху і Парія.

Обидві сторони також повідомляли про втрати.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити