image
 |  2 27 Січня 2020 | 22:42

Провокація на ділянці розведення: окупанти стріляли у свою сторону з позицій ООС

Російсько-окупаційні війська влаштували збройну провокацію на ділянці розведення сил у Петрівському, щоб "підставити" українських військових і звинуватити їх у порушенні домовленостей.

Про це повідомляють у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

За даними української сторони СЦКК, озброєні члени збройних формувань Російської Федерації, використовуючи рельєф місцевості та високу рослинність, зайшли на ділянку розведення на місця позицій підрозділів Об’єднаних сил, які були вивільнені при розведенні, та відкрили показовий вогонь трасуючими кулями у бік збройних формувань РФ.

Все відбувалось на відстані 250 метрів від відеокамери спостереження ОБСЄ. Тобто, метою бойовиків було надати місії "беззаперечні докази факту порушення розведення сил та засобів з боку Збройних Сил України".

"Метою таких дій може бути загострення ситуації на ділянці розведення, яка у подальшому може призвести до повернення військ на вихідні позиції до розведення або зайняття нових вигідних рубежів збройними формуваннями Російської Федерації у зазначеному районі", - повідомляють у СЦКК.

Українські військові наголосили на неприпустимості таких дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конституційний Суд відмовився розглядати подання щодо особливого статусу Донбасу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити