image
 |  0 24 Березня 2019 | 09:06

ПЦУ буде молитися за справедливі президентські вибори

Предстоятель Помісної Православної церкви України Епіфаній видав розпорядження про те, щоб у всіх храмах ПЦУ звершувалися молитви ща справедливі вибори президента, за мир та єдність у країні.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Київської Митрополії ПЦУ.

«У зв’язку з особливою відповідальністю, яка в час виборів Президента України покладається на наш народ, враховуючи необхідність захистити державність України, єдність, суспільний мир перед обличчям зовнішньої агресії та внутрішніх протистоянь, протягом наступного часу до завершення голосування за обрання Глави держави благословляється за богослужіннями в храмах Помісної Української Православної Церкви на літургіях після заамвонної молитви або під час молебню виголошувати молитву», – йдеться у повідомленні.

Враховуючи практику періоду виборів Президента України в 2004 р., також Епіфаній дав розпоряджеггя включити зараз на відповідний період у потрійну ектенію особливе молитовне прохання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УПЦ МП судитиметься з Міністерством культури через примусове перейменування

Також благословляється у храмах після богослужіння в неділю 24 березня та в неділю 31 березня 2019 р. зачитати Звернення Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України) з приводу виборів Президента України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити