image
 |  2 4 Січня 2019 | 13:23

ПЦУ не проти існування Російської церкви в Україні, - Епіфаній

Предстоятель нової незалежної Православної церкви України митрополит Епіфаній наголосив, що в Україні буде в подальшому існувати Російська православна церква. У ній знайдеться багато бажаючих залишатись там.

"В Україні буде в подальшому існувати Російська православна церква і буде багато бажаючих залишатись там, але ми проти цього нічого не маємо. Архієрей з єпархією чи священник із громадою повинні визначитися. Якщо вони на загальних зборах вирішують, що хочуть добровільно долучитися до новоствореної ПЦУ, відповідно, звертаються до нас, і ми приймаємо їх вже до нашої структури єдиної ПЦУ", - сказав Епіфаній в інтерв'ю з Deutsche Welle. 

За його словами, усі віряни в Україні повинні добровільно обирати свій релігійний центр. Після Об'єднавчого собору двері ПЦУ відкриті для всіх православних України.

"Ми запрошуємо всіх представників, які зараз знаходяться в лоні Російської православної церкви, щоб вони приєдналися до незалежної ПЦУ. Якщо говорити про певну стратегію, то вона повинна будуватися на євангельських засадах любові, миру, порозуміння, братської взаємоповаги", - сказав митрополит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У нас – війна!» – митрополит Епіфаній поставив на місце Кіріла

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити