image
 |  144 3 Липня 2024 | 13:17

путін подарував Кім Чен Ину лімузин із деталями з Південної Кореї

Подарований диктатором РФ Володимиром Путіним диктатору КНДР Кім Чен Ину лімузин Aurus має деталі, які виготовлені в Південній Кореї, повідомляє Reuters.

Про це пише NV.

Журналісти агентства вивчили митні дані і з’ясували, що країна-агресор Росія в період із 2018 до 2023 року імпортувала обладнання та складники для складання автомобілів і мотоциклів Aurus на суму щонайменше $34 млн.

Закуплені були деталі кузова, програмовані контролери, перемикачі, зварювальне обладнання та інші компоненти на суму майже $15,5 млн із Південної Кореї. Деталі також завозили з Китаю, Індії, Туреччини, Італії та деяких інших країн ЄС.

До того ж закордонні закупівлі для Aurus тривали і після повномасштабного вторгнення Росії в Україну — з кінця лютого 2022 року було імпортовано товарів на суму $16 млн, включно з $5 млн за товари, вироблені у Південній Кореї.

Журналісти Reuters не змогли визначити точний список іноземних деталей, які потрапили в подарований Кім Чен Ину Путіним автомобіль (і імпорт не був порушенням санкцій — Aurus LLC було піддано санкціям з боку США в лютому 2024 року).

Компанія Aurus Motors та її гендиректор Андрій Панков не відповіли на прохання Reuters на коментар про використання іноземних деталей, зокрема з Південної Кореї, у своїх автомобілях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знешкодили 1180 окупантів, знищили 16 танків та 57 артсистем

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити