image
 |  4 28 Травня 2022 | 17:35

Путін поскаржився Шольцу та Макрону на санкції і що Київ не йде на переговори

Російський диктатор Володимир Путін провів телефонні переговори з очільниками Німеччини та Франції - Олафом Шольцом та Еммануелем Макроном, під час яких попросив зняти санкції та поскаржитися, що Київ не йде на переговори. Розмова відбулася за німецько-французькою ініціативою, про це повідомили на сайті Бундестагу, а також російські ЗМІ.

Згідно з повідомленням Бундестагу, 80-хвилинна розмова була присвячена тривалій війні Росії проти України. Канцлер та президент Франції закликали:

  • до негайного перемир'я та виведення російських військ;
  • до серйозних прямих переговорів із президентом України;
  • до пошуку дипломатичного вирішення конфлікту.

Канцлер Шольц і президент Макрон також поговорили з Путіним про глобальну продовольчу ситуацію, особливо напружену внаслідок російської загарбницької війни.

Лексика повідомлення Бундестагу досить жорстка та лаконічна.

Водночас, як випливає з повідомлень російських ЗМІ, промова Путіна складалася зі скарг на незговірливий Київ, який не хоче йти на переговори, з перекладання провини за продовольчу безпеку на Захід. І нарешті російський диктатор попросив зняти санкції.

Так, у відповідь на вимогу, озвучену канцлером ФРН та президентом Франції, вивести російські війська з України диктатор розповів про те, як війська РФ налагоджують мирне життя на Донбасі.

У відповідь на вимоги до Путіна вийти на прямі переговори з Президентом України Володимиром Зеленським, диктатор, попри свої недавні заяви, що час переговорів ще не настав, поскаржився на "заморожений стан з вини Києва переговорного треку".

А у відповідь на звинувачення в тому, що особливо напружена продовольча ситуація у світі склалася внаслідок російської загарбницької війни, Путін заявив, що провина через труднощі з постачанням продовольства лежить на Заході. І що "напруженість на продовольчому ринку знизить постачання сільгосппродукції з РФ, але для цього потрібно зняти санкції .

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити