image
 |  7 24 Жовтня 2022 | 18:02

путін заявив, що готовий до застосування «брудної бомби»

У міністерстві оборони рф заявили, що готові до нібито потенційного застосування так званої «брудної бомби» з боку України, і вже привели у готовність сили і засоби, щоб начебто діяти в умовах «радіоактивного зараження»

«Сили і засоби приведені в готовність до виконання завдань в умовах радіоактивного зараження», — йдеться у заяві російського відомства.

Прессекретар президента рф дмитро пєсков наголосив, що справа Заходу після дзвінків очільника міноборони росії сергія шойгу, вірити чи не вірити інформації про «брудну бомбу».

«Річ у тім, що їхня недовіра до інформації, яку передала російська сторона, не означає, що перестає існувати загроза застосування такої брудної бомби. Загроза є», — сказав Пєсков.

У міноборони рф розповіли і сценарій застосування бомби. Там кажуть, що її підрив до радіоактивного зараження місцевості на площі до кількох тисяч квадратних метрів.

Також в рф лякають збільшенням потоку біженців до Європи після вибуху.

росіяни навіть припускають, що саме їх після застосування «брудної бомби» звинуватять у «ядерному тероризмі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступу з білорусі на Волинь найближчим часом не буде

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити