image
 |  0 7 Червня 2018 | 19:33

П'яний екс-помічник лісничого прив'язав коня до УАЗу і тягав його по асфальту (ФОТО)

Колишній працівник лісового господарства - помічник лісничого, що нині вже на пенсії, житель села Чорна Тиса Закарпатської області Василь Максим'юк, будучи напідпитку, 6 червня 2018 року зловив коня, який випасався на березі річки, привів на вулицю, прив'язав до своєго УАЗу (бортовий) та почав тягати тварину по асфальту.
Про це йдеться на сторінці користувача з нікнеймом Чорнотисянський рідний край у соціальній мережі Фейсбук, - пише "Закарпаття.онлайн".

Як виявили згодом місцеві, вивчаючи сліди на асфальті, кінь, опираючись насильству, позбувся підков.

"Тепер багатодітна сім'я - батьки з п'ятьма неповнолітніми дітьми, не знають що робити з побитим конем, який можливо, а може і насправді заробляв їм на кусок хліба", - зазначає автор повідомлення.


Як відомо, жорстоке поводження з тваринами, відповідно до законодавства, вважається кримінально караним злочином. Так, закон №2120-VIII передбачає, що знущання над тваринами, скоєні із застосуванням жорстоких методів або із хуліганських мотивів, карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.
Знущання, скоєні з особливою жорстокістю, або якщо вони призвели до каліцтва або загибелі тварини, або скоєні групою осіб, караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Раніше знущання над тваринами передбачало штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн.) або арешт до шести місяців.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити