image
 |  13 8 Грудня 2021 | 12:21

П'ять порад, як вивчити англійську з нуля самостійно*

Вивчення англійської самостійно – процес досить складний, але водночас цікавий, особливо для цілеспрямованих людей. Якщо правильно організувати процес навчання, підібрати правильну методику чи вчити англійську по скайпу, використовувати необхідну літературу – навчання стане не лише ефективним, а й досить приємним.

Ця ситуація показує, наскільки цілеспрямованість може виправдати кошти, адже в результаті людина отримує не тільки знання, але розширює кругозір, коло спілкування, їй легше орієнтуватися в англомовних країнах, та багато інших важливих переваг.

П'ять основних принципів вивчення мови

Найефективніший варіант для новачків – навчання зі спеціалістом, який знає, як коректно подати матеріал, у якій кількості та послідовності. Він зможе закласти добрий фундамент знань. Щоб підвищити шанси на успіх у вивченні мови, бажано дотримуватися основних правил:

1. Доцільність. Необхідно визначитися, наскільки важливо знання іноземної мови. Для отримання максимального ефекту потрібний високий ступінь мотивації. Це може бути підвищення кар'єрними сходами, успішне проведення серйозних переговорів з іноземними партнерами, багато інших істотних факторів.

2. Систематичність. Слід регулярно приділяти час навчанню. Щоденні заняття навіть по 30 хвилин здатні дати бажаний результат. Чим частіше відбуватиметься вивчення, тим швидше, краще можна вивчити іноземну мову.

3. Послідовність. Здобуття знань в англійській мові не терпить поспіху, все потрібно робити поетапно: починати з простих граматичних категорій, головних правил вимови, запам'ятовування слів. Вивчивши основи, можна сміливо братися до розуміння складніших часів, форми слів.

4. Створення мовного середовища. Найскладніший етап, який передбачає пошук англомовного оточення, перегляд фільмів, читання книг англійською, спілкування з носіями мови. Це чудовий спосіб розмовної практики, сприйняття на слух, і навіть подолання мовного бар'єру.

5. Наявність самовчителя. Якщо прийнято тверде рішення займатися навчанням самостійно, варто запастися терпінням, витримкою та самовчителем, у якому інформація подається систематизована, зрозуміла, коротка.

Багато хто має бажання вчити мову самостійно, але, на жаль, не всі досягають успіху на даному терені. Істотна проблема щодо відсутності контролю. Тому спочатку слід розробити чіткий графік занять, у жодному разі його не порушувати.

Ще одним мінусом є помилки. Якщо займатися з репетитором — він вчасно зможе скоригувати допущені похибки, а самостійне навчання призводить до того, що недоробки укорінюються у вимові, правописі. Переучитися потім буде складніше, ніж вивчити з нуля правильно, тому на початковому етапі краще звертатися за допомогою до професіонала, який зможе дати чудову базу знань.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити