image
 |  0 19 Січня 2022 | 13:15

П'ятий і шостий здатні так боротися за мир, що можуть не залишити каменя на камені, - Юрій Сиротюк

Маховик війни, який запустила Росія, очевидно приведе до чергового загострення на російсько-українському фронті.

Про це в один голос говорять закордонні розвідспільноти і політики.

Американські сенатори демократ Кріс Мерфі та республіканець Марко Рубіо, посилаючись на дані розвідки, визначають 100% вірогідність нового витка ескалації на Сході.

Росія своїми ультиматумами і рекетирською політикою теж загнала себе в ситуацію, коли не проявлення сили і агресії буде сприйнято всередині країни як неприпустиму слабкість.

Тому зіткнення неминуче.

А його інтенсивність, глибина та обсяг залежатимуть від того наскільки адекватною буде відповідь наших Збройних Сил і монолітність українського суспільства.

Щодо останнього, то непомірні амбіції п’ятого і шостого, здатність за ради них на будь-які безрозсудні кроки, і є тим ідеальним «планом Шатун» і «розхитуванням човна», про яке говорила попередня влада, щоразу коли ми виступали проти очевидно злочинних рішень, приміром особливого статусу Медведчука, накачування його фінансами та інформаційними м’язами.

Нині п’ятий і шостий схожі на тих двох баранців, які зійшлися на вузькій кладці і не здатні поступитися один одному.

І різниці між ними (про це до речі, теж говорили американські політики під час останнього візиту) - жодної.

Тому нестимуть солідарну відповідальність за свої кроки під час очевидної ескалації війни.

А нам, треба робити те ж, що робили у 2014 році.

Мобілізуватися, відновлювати добровольчі структури, волонтерську мережу, перетворювати кожен будинок у фортецю, чинити тотальний опір як ворогу так і примушуванню до капітуляції.

До речі, пригадайте скільки добровольчих батальйонів п’ятий і шостий організували у 2014 році, щоб зрозуміти, що і цього разу їхня реакція буде однакова. Вони здатні лиш спільно протягувати через парламент свідомо злочинні рішення на кшалт Закону про так званний Особливий статус та так боротися за мир щоб не залишити каменя на камені…

P.S. І ще одне перед тим як виступати проти ворога треба знищити ворога в тилу. Не здивуюся якщо ключ до російської агресії відкриє приміром Окружний адмінсуд міста Києва.

Юрій Сиротюк, директор Української студії стратегічних досліджень, народний депутат України 7 скликання від ВО "Свобода", автор терміну "Революція Гідності".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити