image
 |  5 1 Березня 2018 | 16:51

Рада не змогла ухвалити закон про українську мову в зовнішній рекламі

Верховна Рада не змогла затвердити законопроекти про зміни в регулюванні в області зовнішньої реклами. Про це 1 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Цензор.НЕТ» із посиланням на сайт Верховної Ради. Під час засідання народні депутати розглядали питання інформаційної політики. Зокрема, парламентарії розглянули три законопроекти про внесення змін до деяких законів України (щодо вдосконалення законодавчого регулювання у сфері зовнішньої реклами) №№2702, 2702-1, 2702-д. За результатами голосування всі три законопроекти відхилено. За законопроект №2702 проголосували 161 нардеп, №2702-д - 176, №2702-1 - 157. Також депутати не змогли відправити ці законопроекти на доопрацювання або повторне перше читання. Згідно із законопроектом №2702-д, мовою всієї реклами мала стати лише українська, за винятком назв брендів, пише Українська правда. Один з ініціаторів законодавчої норми Олександр Опанасенко з фракції «Самопоміч» розповів, що, окрім іншого, новий закон мав прибрати нелегальні рекламні конструкції з вулиць, зробити прозорими правила гри на ринку зовнішньої реклами, забрати від місцевої влади повноваження щодо надання зайвих дозволів на розміщення реклами. Проти законопроекту виступила депутат від фракції БПП Наталія Новак. Вона сказала, що документ монополізує ринок зовнішньої реклами, дає преференції для існуючих гравців ринку та містить корупційні норми, адже в проекті є багато нечітких правил, які створюють лазівки для корупції. Після невдалого голосування виступила Вікторія Сюмар, голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, через який пройшов законопроект. Вона назвала це голосування «відверто лобістським».
Багаторічна робота багатьох експертів була абсолютно нівельована людьми, які мають прямі інтереси у сфері зовнішньої реклами, - заявила депутат.
Сюмар пообіцяла, що журналісти-розслідувачі обов'язково з'ясують імена цих нардепів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити