image
 |  5 7 Грудня 2017 | 16:35

Рада передала Нацкомісію з тарифами в управління Порошенку

Верховна Рада внесла зміни в закон «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг», надавши президенту повноваження тимчасово призначати членів комісії на вакантні посади.
Про це 7 грудня 2017 року повідомляє сайт «БізнесЦензор».
Як передає «БізнесЦензор», за відповідний законопроект №7342-1 в цілому проголосували 233 народних депутата.
Законопроект №7342-1 авторства депутатів Олександра Домбровського (БПП), Михайла Бондаря («Народний фронт») і Юлія Іоффе («Опозиційного блоку») передбачає, що таким чином президент зможе комплектувати НКРЕКУ на термін не більше трьох місяців.
Згідно з текстом законопроекту, пропонується надати президенту право тимчасово призначити членів НКРЕКУ на всі вакантні посади.
До призначення нового складу (нових членів) регулятора відповідно до статті 8 цього закону і в разі неправомочність регулятора, президент України призначає членів регулятора в кількості, яка дорівнює кількості вакантних посад, до моменту призначення членів регулятора, обраних за результатами відкритого конкурсного відбору, але не більш, ніж на три місяці, - сказано в документі.

Згідно з проектом, закон вступить в силу з дня, наступного за днем ​​його опублікування.
При цьому відкликаний альтернативний законопроект №7342 з майже ідентичним текстом, поданий раніше депутатами Олексієм Рябчин ( «Батьківщина») і Вікторією Войціцькою («Самопоміч»).
Минулого тижня ми з Олексієм Рябчиним зареєстрували законопроект, що надає повноваження президенту щодо доформування складу регулятора ... Це була провокація. Ми чекали альтернативний конструктивний і зважений варіант рішення від команди президента ... Але сьогодні вранці раптом з'явився ще один законопроект від представників БПП і «Опозиційного блоку» - дзеркальна копія нашого. Маски зірвані. Реальні наміри розкриті і підтверджені, - прокоментувала Войціцький на своїй сторінці в мережі  Facebook .

Як повідомлялося, в кінці листопада НКРЕКУ втратила кворум внаслідок звільнення одного з членів регулятора. Разом з тим номінаційна комісія з відбору нових членів НКРЕКУ була сформована зі значним запізненням і недавно приступила до роботи.
НКРЕКУ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачання, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробки та захоронення побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.
Нагадаємо, що в енергетичній сфеpі Поpошенко і Ахметов стали паpтнеpами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити