image
 |  2 18 Січня 2018 | 13:37

Рада прийняла закон про приватизацію держмайна

В Україні близько 100 підприємств підлягають приватизації цього року.
Про це 18 січня 2018 року повідомляє сайт «РБК-Україна».
Верховна Рада України на пленарному засіданні 18 січня 2018 року прийняла закон про приватизацію державного майна. За відповідне рішення проголосували 266 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.
Закон встановлює спрощену класифікацію об'єктів приватизації на об'єкти малої та великої приватизації; вимоги до покупців об'єктів приватизації та обмеження щодо їх участі у приватизації; відповідальність за недостовірність, неповноту представлених документів; розширено коло об'єктів, які можуть підлягати приватизації.
У зв'язку з цим змінюється підхід до продажу малих і великих підприємств. Новий закон чітко встановлює 11 місяців для об'єктів великої приватизації та 5 місяців для малої. Якщо вартість активів підприємства за останній рік перевищила 250 млн гривень, то це об'єкт великої приватизації, який буде продаватися з залученням радника, усе менше - це мала приватизація, яка буде проходити виключно на електронних платформах.
Документ також встановлює чіткий порядок приватизації; вимоги до формування і затвердження переліків об'єктів, що підлягають приватизації; порядок прийняття рішення про приватизацію.
Ініціювати приватизацію об'єктів зможуть державні органи приватизації, уповноважені органи управління, інші суб'єкти управління об'єктами державної власності або покупці.
Нагадаємо, Верховна Рада підтримала за основу урядовий законопроект про приватизацію №7066 9 листопада 2017 року. Документ підтримали 258 парламентаріїв. За словами в. о. голови ФДМ Віталія Трубарова, підготовка цього проекту проходила складно.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити