image
 |  2 7 Грудня 2017 | 13:19

Рада скасувала скорочення чисельності прокурорів на третину

В Україні залишаться 15 тисяч прокурорів.
Про це 07 грудня 2017 року повідомляє сайт «LB.ua».
Верховна Рада скасувала норму закону про прокуратуру, згідно з якою з 1 січня 2018 року чисельність працівників органів прокуратури повинна становити 10 тисяч чоловік.
За прийняття в цілому законопроекту №7160 проголосували 229 депутатів при мінімально необхідних 226.
Рада визначила, що загальна чисельність співробітників органів прокуратури становить не більше 15 тисяч чоловік. Відповідні зміни внесені в закон «Про прокуратуру».
В грудні 2014 Рада встановила, що чисельність прокурорів повинна бути на рівні 15 тисяч чоловік. Але в липні 2015 року парламент вніс зміни в цей закон, прописавши, що загальна чисельність співробітників органів прокуратури становить 15 тисяч осіб зі зменшенням кількості з 1 січня 2018 року до 10 тисяч чоловік. Цього домагався тодішній заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе.
Генеральний прокурор Юрій Луценко привітав рішення Верховної Ради про скасування скорочення чисельного складу органів прокуратури та назвав це державницькою позицією, повідомляється в фейсбуці Генпрокуратури.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити