image
 |  2 14 Липня 2020 | 08:32

На старт! Рада виділила на проведення місцевих виборів більше мільярда гривень

Верховна рада підтримала виділення 1,2 мільярда гривень на проведення місцевих виборів.

Як повідомляє «Суспільне Волинь», за законопроєкт про внесення змін до державного бюджету щодо фінансового забезпечення проведення виборів проголосували 332 депутати.

Зокрема, документом збільшуються видатки на споживання загального фонду ЦВК на 1 млрд 263 млн 954 тисяч гривень.

«Законопроєкт дозволить забезпечити належну підготовку та проведення чергових і перших місцевих виборів, а також проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 208 (Чернігівська область)», - зазначено у пояснювальній записці до законопроєкту.

З цих грошей, 1 252 117,8 - субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

10841,5 передбачені на керівництво та управління у сфері проведення виборів та референдумів.

Щоб збільшити бюджет проведення виборів, було зменшено видатки загального Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Слуги народу» хочуть скасувати вивчення предметів українською мовою у школах

Що відомо

Президент Володимир Зеленський попросив зняти з розгляду Верховної ради проєкти постанов про призначення чергових місцевих виборів та про скасування обмежень виплат чиновникам, які нардепи мали розглянути на позачерговому засіданні 13 липня.

Раніше прем'єр Денис Шмигаль висловив сподівання, що адаптивний карантин дозволить провести заплановані місцеві вибори.

У фракції «Слуга народу» заявляли, що місцеві вибори відбудуться 25 жовтня 2020 року. Переносити чи скасовувати їх не планують.

Центральна виборча комісія затвердила протокол, який надає можливість виборцям змінити виборчу адресу безвідносно до реєстрації місця проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З авіапасажирів здиратимуть мито: Рада ухвалила рішення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити