image
 |  0 20 Грудня 2017 | 12:36

Рада відмовилась скасувати продовження мораторію на продаж землі

ВРУ відмовилась скасувати прийняття законопроекту № 7350, яким ще на рік продовжила мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення - до 1 січня 2019 року.
Про це 20 грудня 2017 року повідомляє сайт «Укрінформ».
За ухвалення проекту постанови 7350-П «Про скасування рішення Верховної Ради України від 7 грудня 2017 року про прийняття в першому читанні за основу та в цілому проекту закону України про внесення змін до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель» проголосували 66 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.
Таке рішення Ради дає можливість Голові Верховної Ради Андрію Парубію підписати ухвалений законопроект і передати його на підпис Президенту України Петру Порошенку.
Як повідомляв «Укрінформ», 7 грудня за ухвалення законопроекту № 7350 проголосувало 236 депутатів.
Вони внесли зміни до пунктів 14 та 15 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України, згідно з якими пропонується продовжити дію мораторію на купівлю-продаж та відчуження іншими способами земельних ділянок сільськогосподарського призначення та на внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств «до набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2019 року».
За чинними нормами встановлено «до набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2018 року».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити