image
 |  0 18 Січня 2018 | 14:31

Рада відмовилася розглядати законопроект Порошенка про Антикорупційний суд

Верховна Рада відмовилася включити до порядку денного сесії законопроект Президента Петра Порошенка про створення Вищого антикорупційного суду (№7440) та альтернативних йому.
Про це 18 січня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
За відповідне рішення проголосували 183 депутати за мінімально необхідних 226.
Сьогодні ЄС зробив заяву про Антикорупційний суд з натяком про призупинення безвізу.
Раніше Світовий банк (СБ) виступив за доопрацювання законопроекту про створення Антикорупційного суду, який був внесений Порошенком.
Видання «Європейська правда» опублікувала лист голови місії МВФ в Україні главі Адміністрації Ігорю Райніну та його заступникам Олексію Філатову і Дмитру Шимківу від 11 січня з критикою внесеного Порошенком законопроекту про Антикорупційний суд.
У листі йдеться, що низка положень законопроекту є несумісними з зобов'язаннями України за програмою співпраці з МВФ, а також суперечать рекомендаціям «Венеціанської комісії».
Як повідомляли «Українські Новини», Адміністрація Президента заявляє, що внесений Порошенком законопроект про «Вищий антикорупційний суд» розроблений відповідно до рекомендацій Європейської комісії «За демократію через право» («Венеціанської комісії») і всі його положення мають обговорюватися в парламенті.
Порошенко вважає, що після прийняття законопроекту про Антикорупційний суд в першому читанні буде час для його вдосконалення.
При цьому МВФ закликає прискорити створення Антикорупційного суду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити