image
 |  0 22 Грудня 2017 | 08:15

Рада зняла заборону зі 458 заборонених для жінок професій

Верховна Рада України переглянула і скасувала наказ міністерства охорони здоров'я (МОЗ) №256, який забороняє українським жінкам працювати на роботах з важкими і шкідливими умовами праці.
Про це 22 грудня 2017 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Крім того, таку інформацію підтвердили деякі народні депутати на своїх сторінках у соцмережах.
В результаті заборона на 458 професій, на яких жінки не могли працювати, була скасована.
Скасування наказу мусить стати першим кроком на шляху до недискримінації жінок у трудових відносинах. Далі - створення безпечних умов праці для усіх людей, незалежно від статі, боротьба із гендерною сегрегацією під час працевлаштування та викорінення сексизму на роботі, - заявила депутат Ірина Суслова.
Жінки не мали права працювати в цілих галузях економіки, і це таким чином звужувало їх економічну діяльність і, звичайно, вони не могли далі просуватися у своїй кар'єрі, - написала народний депутат Світлана Войцеховська.

За її словами, серед таких галузей досі були гірнича галузь, металургія, хімічне виробництво. Крім того, значні обмеження для жінок були встановлені у військовій службі, правоохоронної діяльності, в галузі харчового виробництва, транспорту, зв'язку та сільського господарства.
Наказ МОЗ №256 був прийнятий у грудні 1993 року. Цим документом в Україні затвердили перелік важких робіт і робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких заборонили застосування праці жінок.
У перелік увійшли різні професії у сферах металообробки, електротехнічного і хімічного виробництва, лісозаготівельних робіт.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити