image
 |  2 20 Грудня 2018 | 14:05

Рада зобов'язала УПЦ МП вказати в назві приналежність до Росії

Верховна Рада проголосувала за проект закону №5309 згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

Про це пише Українська правда.

За це рішення проголосували проголосували 240 народних депутатів.

Згідно з документом, релігійна організація (об'єднання), яка є частиною іншої структури, керівний центр якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України, зобов'язана у своїй повній назві, зазначеній її у статуті (положенні), відображати відповідну приналежність.

Зокрема, як зазначили у своїх виступах нардепи, УПЦ МП має змінити назву на Російська православна церква в Україні.

Також вони висловлювали думку про те, що представники російської церкви не мають право вести діяльність у зоні бойових дій, зокрема, щоб не передавати агресору інформацію про українські війська.

У документі повідомляється, що метою закону є забезпечення державної безпеки та суверенітету України, а також забезпечення суспільства повною та достовірною інформацію.

У четвер під Верховною Радою зібрались на мітинг-молебень понад тисяча представників Української православної церкви Московського патріархату ,які протестували проти перейменування.

У листопаді предстоятель УПЦ КП Філарет заявив, Київський патріархат звернеться до Верховної Ради з проханням ухвалити закон про зміну назви Української православної церкви (Московського патріархату) на "Російську православну церкву" в Україні.

Раніше новообраний предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що після Об'єднавчого собору митрополит Онуфрій буде тільки митрополитом Російської православної церкви в Україні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити