image
 |  0 16 Листопада 2022 | 09:27

Ракета, що вбила людей у Польщі, може бути російською

За візуальними ознаками уламків, ракета, яка впала 15 листопада на території Польщі під час масованого ракетного удару РФ по Україні, могла бути крилатою ракетою Х-101.

Про це повідомляє кореспондент Polsat News Матеуш Ляховський після спілкування з двома військовими експертами, пише "Європейська правда".

Ляховський розповів, що одне з його джерел - фахівець з військових питань, який не з України і не з Польщі, а другий - експерт, пов’язаний з українським Міноборони. Свої оцінки вони висловили після огляду доступної у ЗМІ фотографії уламка ракети, який виявили на місці вибуху. 

Журналіст додає, що Х-101 вже багато разів застосовувалися Росією для ракетних атак проти України і були серед ракет, які задіяли 15 листопада. Він також звернув увагу, що у межах 15 км від Пшеводово на території України є об’єкти, які Росія могла обрати цілями удару.

"Наразі на місці продожує роботу експертна група польських військових. Вони, безперечно, визначать, який саме тип ракети це був та яка країна запустила її", - зазначив Ляховський. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити