image
 |  4 21 Квітня 2023 | 18:13

Ракетний удар може припасти на "сакральні" для рф дати

Російські окупанти можуть провести наступну масовану ракетну по Україні атаку "ближче до сакральних" для Кремля дат.

Ідеться про День перемоги 9 травня, повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу "Еспресо", передає ВолиньUA.

"Цілком ймовірно, що такий удар ворог може присвятити якраз своїм сакральним датам, як він любить це робити з певним символізмом, тобто в районі 9 травня", – заявила Гуменюк.

Водноча враховуючи підступність ворога, можна розраховувати, що атака відбудеться раніше 9 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанія оголосить про нову військову допомогу Україні

"Підступність агресора досить потужна, тому він може, враховуючи наші очікування 9 травня, використати цей елемент атаки раніше. Відповідно, не варто міцно прив'язуватися до якоїсь дати. Треба усвідомлювати, що у морі є російські ракетоносії, що споряджені та готові до використання, тому ракетний удар може бути у будь-який час, у тому числі й з залученням авіації та "Шахедів", – додала Гуменюк.

Вона пояснила, чому останнім часом ворог не вдається до масованих ракетних атак.

"Така довга пауза, яка витримується ворогом від крайнього масованого ракетного удару, може свідчити про підготовку до якогось значущого, за його мірками, повторення масованої ракетної атаки. Навряд чи у противника вистачить сил, засобів та часу на підготовку кількох таких ударів, але на один, напевно що, назбирають", – попередила речниця.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити