image
 |  2 28 Березня 2022 | 20:14

Ракетний удар по нафтобазі у Луцьку: перевірили якість повітря після пожежі

Через пожежу на нафтобазі у Луцьку, яка виникла внаслідок ракетного удару, фахівці перевірили якість повітря в обласному центрі.

Про це розповіла Суспільному заступниця директора з дослідження фізичних та хімічних факторів обласного центру контролю і профілактики хвороб Надія Костирка.

Заміри повітря зробили в чотирьох точках міста.

Як розповіла Надія Костирка, знизити наслідки горіння нафтопродуктів допоміг сильний вітер: "Об’єкт знаходиться в промисловій зоні, фактично, вітер нам допоміг і це не дозволило лягти концентрованому диму на житлову забудову, тому перевищень в жодній з точок не було. Ні окису вуглецю, ні сірчистого ангідриду, ні діоксиду азоту, по чому ми проводили заміри".

Зі слів фахівчині, після запровадження воєнного стану обласний центр контролю і профілактики хвороб почав щодня моніторити якість питної води у водогонах та тричі на день перевіряти природний радіаційний фон на Волині. Наразі будь-яких перевищень норми не фіксували.

Що відомо

Орієнтовно о 22:00 27 березня у Луцьку пролунали декілька вибухів. Як повідомив голова обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, по нафтобазі у Луцьку завдали ракетний удар.

Станом на ранок 28 березня рятувальникам вдалося локалізувати займання з допомогою піни. Роботи на об'єкті тривають впродовж дня.

Термінові новини та щоденні інформаційні підсумки читайте в Telegram та Viber Суспільного Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний удар по Луцьку: розповіли деталі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити