image
 |  7 15 Червня 2019 | 18:42

Реалії Теремнівських ставків у Луцьку: з одного боку купаються, з іншого - перуть одяг (ВІДЕО)

Контейнери переповнені, навколо них лежать відходи, які розносять довкола тварини і вітер. На сьогодні це єдиний пляж в обласному центрі, де дозволено купатися.

Про це йдеться в сюжеті UA: ВОЛИНЬ.

Контейнери переповнені, навколо них лежать відходи, які розносять довкола тварини і вітер. На сьогодні це єдиний пляж в обласному центрі, де дозволено купатися.

На годиннику десята 15, на пляжі біля ставка у районі Теремно люди, сміття і кози.

З одного боку пляжу лучани купаються, з іншого перуть речі. Люди, з якими ми спілкувалися на пляжі, говорять про неналежний догляд за територією.

«Ну, Теремно не Балатон, звісно, але бажано тут навести порядок. Подивіться на ці грибочки – дні юності моєї бабусі», - каже Світлана, яка відпочиває на пляжі.

«Нічого не прибирають, дуже брудно, навіть сходи забрали для спуску дітям, вони в тому болоті бовтаються щодня», - каже Ольга.

«Хлопці приходили ставили смітник, але його накидали, нікого немає вже тиждень, щоб прибрати. Я не знаю, як то так?!», - розповів Геннадій Левчик.

«У принципі, сміття тут постійно, торік теж було. А що ж, якщо людей відпочиває багато, ящиків мало. Повинні бути служби, які їх вивозитимуть», - говорить Сергій Абросімов.

Навести лад на пляжі, мають найближчим часом, розповів інженер відділу санітарного нагляду міста Луцька Іван Козак: "Це людський фактор, можливо якийсь працівник не своєчасно виконав свою роботу, ми переглянемо і розберемося. Теремнівський пляж прибирає підприємство ТОВ «ТерКомуналСервіс», згідно з тендерними зобов’язаннями, - вони двічі на тиждень очищують саму територію. Сміття з урн очищується щодня, але їх є 15 штук, цього недостатньо, враховуючи великий наплив людей-відпочиваючих. Тому наступного тижня на теремнівському пляжі встановлять додаткові контейнери для сміття чи існуючі замінять на більші».

Нагадаємо, в Луцьку є два міських пляжі: в Теремно і в центральному парку міста біля річки Стир. На останньому нині не рекомендують плавати. Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міської ради Юрій Кирилюк каже: брали проби води й виявили надмірну кількість хімічних та біологічних речовин. Чергові проби, каже він, братимуть цими вихідними.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити