image
 |  4 28 Жовтня 2019 | 19:16

Ремонт ліфтів, дотація ЛПЕ, зарплата для КП «Ласка»: які пропонуються зміни до бюджету Луцька?

У Луцькій міській раді під час засідання бюджетної комісії депутати обговорили запропоновані зміни до бюджеті, серед ключових тем: виділення коштів на капітальний ремонт ліфтів, компенсація за пільгове перевезення пасажирів, підготовка до зимового періоду, виплата зарплати для КП «Ласка» та інше.

Про це йшла мова, сьогодні, 28 жовтня, під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради.

Кошти передбачені на ремонт фонтану на Театральному майдані «кроїли» на ліво та на право, так 2 млн. грн. передбачили на зимове утримання доріг та 700 тисяч на капремонт ліфтів.

На компенсацію пільгового перевезення пасажирів у тролейбусах Луцька за вересень місяць потрібно сплатити Луцькому підприємству електротранспорту 2 мільйони 800 тисяч гривень:

- на компенсацію пільгового перевезення пасажирів у громадському транспорті за вересень місяць КП «Луцьке підприємство електротранспорту» потрібно 2 мільйони 800 тисяч гривень. До слова, протягом року з бюджету міста витрачено рекордну суму 58 млн. грн.;

- у департаменті житлово-комунального господарства на капітальний ремонт ліфтів просять виділити 1 мільйон 700 тисяч гривень.

Зі слів в.о. головного комунальника міста Надії Календи нині є вже ліфти, які зупинені, через поломку або зношеність деталей. Тому необхідно робити капітальний ремонт підіймачів. Якщо зволікати, то проблема матиме щомісяця більші масштаби.

Попередньо члени комісії планували виділити на ремонт ліфтів 1 мільйон гривень, однак згодом погодились, що для вирішення даної проблеми потрібно передбачити 1 мільйон 700 тисяч гривень.

Суму 700 тисяч гривень запропонували члени комісії зняти з будівництва фонтану у центрі Луцька.

Однак, зі слів керівника департаменту ЖКГ Надії Календи в наступному році сума на капітальний ремонт ліфтів може досягнути рекордної суми у 10 мільйонів гривень.

- 200 тисяч гривень пропонують виділити на облаштування квітників у Центральному парку.

Тут у членів комісії виникли запитання, тому просять прозвітуватися КП «Парки і сквери» за виконані роботи.

- 600 тисяч для КП «Луцькспецкомунтранс» на придбання двох тракторів;

- 39 тисяч для «Гармидар» для представлення на міжнародному конкурсі;

- 80 тисяч для облаштування будинку культури на Вересневому;

- 300 тисяч на зарплату для працівників КП «Ласка».

Зняли бюджетні кошти:

- 224 тисячі з облаштування зовнішнього освітлення;

- 1 млн. грн з капітального ремонту прибудинкових територій.

Остаточні зміни та пропозиції будуть прийняті під час пленарного засідання сесії Луцької міської ради, у середу, 30 жовтня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити