image
 |  5 24 Липня 2019 | 13:08

Реставрація «зелених дверей» блокується через сумнівну компетентність посадовців Луцькради, - депутат

Реставрація відомих «зелених дверей» блокується - через сумнівну компетентність посадовців Луцькради.

Таку думку висловив на сторінці у facebook депутат Луцької міської ради від фракції ВО "Свобода" Андрій Білан.

"Друзі, програму, яку розробив спільно з колегами по фракції "Свобода" та яку більшістю підтримали колеги депутати - сьогодні при наявності коштів на її реалізацію - лишається "заблокованою", бо її виявляється не можуть реалізувати посадовці Луцької міської ради.

Дуже часто говорять про реставрацію об'єктів історико-культурної спадщини, про їх збереження, адже мовляв Луцьк туристичне та історичне місто. Але виявляється, департамент ЖКГ, який є виконавцем програми, між іншим керівництво якого візувало програму, не може виконувати реставрацію об'єктів.

У мене виникають великі сумніви щодо компетентності посадовців Луцької міської ради, які працюють у цій сфері", - пише депутат.

Читайте також: За останні два тижні лучани найбільше нарікали на сморід

Слід зазначити, що краєзнавець Богдан Ворон прокоментував ситуацію так: "Ми з командою реставраторів Львова та Луцька були готові наші пропозиції та кошторис, взятися за реставрацію цього об'єкта вже у липні. Принагідно провівши майстер-клас. На жаль, не склалося, а попереду відпустки і вихідні".

Отож, виходить, що програма прийнята, гроші виділені, люди готові братися за реставрацію вже і зараз, а посадовці свідомо блокують реалізацію програми, знаходячи масу причин, якихось недоопрацювань та інше.

Питання: що тоді ці люди роблять на таких посадах, якщо вони не в змозі реалізувати програму?

З таким "професіоналізмом" наше місто ніколи не стане кращим і нічого не зміниться, коли сама влада Луцька не має бажання зберегти історичні пам'ятки.

Ще трошки і місто втратить свою "історію".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити