image
 |  5 18 Січня 2020 | 12:53

Реванш і зрада: за підтримки кума Путіна на Любешівщині пропагують антидержавні ідеї

На Любешівщині відбулася презентація пропагандистської книжки «Вистояли і перемогли», автором якої є Петро Бущик — колишній перший секретар Волинського обкому Компартії України, а основним основним спонсором видання — кум Путіна і кат Василя Стуса Віктор Медведчук.

Про це написала на своїй сторінці в мережі Фейсбук користувачка Марта Дем'янчук.

"Присутніх на заході було понад 50 осіб, включаючи депутатів, священника московського патріархату, ідейних комуністів, працівників освіти і школярів, котрі замість того, аби вчитись за навчальним планом, змушені були слухати історії про «пабєду» і ворогів трудового народу", - йдеться в дописі.

Одному з перших надали слово Олегу Чикиді, депутату від «Опозиційної платформи - За життя». Якщо коротко, його промова склалась зі слів вдячності автору за опис «подвигів героїв червоної армії» та глибокого обурення через намагання влади відібрати в них 9 травня та комуністичні символи.

Завершив він свій виступ наступними словами: «ТАКОЖ З ОСОБЛИВОЮ ВДЯЧНІСТЮ, ЯК ВНУК ВЕТЕРАНА ВІЙНИ, ЯК ВОЛИНЯНИН, ЯК ЛЮБЕШІВЕЦЬ, ХОТІВ БИ ПОДЯКУВАТИ ВІКТОРУ ВОЛОДИМИРОВИЧУ МЕДВЕДЧУКУ ЗА ТЕ, ЩО ВІН ДОПОМІГ У ВИДАВНИЦТВІ ЦІЄЇ КНИГИ».

"Мав нагоду виступити й Олег Кух, голова селищної ради, котрий з великим захватом, як історик і один з спонсорів, розхвалював пропагандистську книжку, не приховуючи своєї прихильності до колишнього комуніста.

По правді кажучи, я глибоко засумнівалась в компетентності пана Олега, про автора взагалі мовчу... Чи згадується в книжці про українську повстанську армію, котра також внесла велику лепту в боротьбу з німецькими загарбниками? Очевидно, що ні. Бо для Петра Бущика упівці — це прибічники нацистів, вороги совєцького трудового народу", - пише Марта Дем'янчук.

Далі ведучі запросили на сцену священника української церкви.

"От тільки вийшов чомусь представник московського патріархату... Невже не можна називати все своїми іменами? В Україні не місце ФСБшним проектам! Та й взагалі весело бачити на такого роду презентації священників, в той час, коли за радянських часів совєти, переслідуючи християн, палили церкви..." - продовжує дописувачка.

Останнім же слово мав сам автор. Після ностальгуючої промови, щиро дякував за фінансову підтримку у виданні книжки своїм спонсорам, зокрема, як він виразився, «київському добродію Віктору Медведчуку» і т.д. і т.д..

"Не знаю навіть, як ми досиділи до самого кінця, бо люті не було меж.

Після його останніх слів Олександр вигукнув «Слава Україні!», на що не отримав жодної відповіді, лише погляди презирства.

За декілька секунд між ним і Бущиком виникла словесна перепалка, під час якої в сторону Сашка полетіли погрози збоку присутніх. Після його обурливих слів про те, що він, в лавах полку "Азов", віддаючи найкращі юні роки, воював не за те, аби тут, в цивільному, пропагували ворожу Україні ідеологію, прибічники комуніста і, грубо кажучи, неадекватні жінки намагались словесно вигнати його з приміщення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кум Путіна проспонсорував книгу комуніста про «пабєдітєлєй», яку видали на Волині

"Прийшовши додому, дізнались, що до нас прямують поліцейські. Як виявилось, Петро Бущик написав заяву, в котрій йдеться про те, що Саша буцімто зірвав захід, образивши його своїми висловами. Уявляєте, людину образило гасло «Слава Україні!». Що ж, буває...

Я, як уродженка Франківщини, не могла навіть подумати, що з упівського краю на Волині залишилась лише назва. Місце, де не поважають українських добровольців, де надають слово особам з ворожої українській ідеї партії, де ідеалізують катів і вбивць українців, де досі прагнуть ходити до московських попів, котрі освячують зброю ворогу, де ностальгують за совком, його символами... Совком, котрий десятиріччями нещадно трощив українську державність.

Ганьба!!!" - робить невтішний висновок Марта Дем'янчук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити