image
 |  2 19 Червня 2019 | 19:30

Рейтинг «Свободи» зріс удвічі і буде зростати надалі, - політолог

Рейтинг ВО “Свобода” за короткий час зріс удвічі і продовжить зростати.

Про це пише Вголос

Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” написав політолог Петро Олещук, коментуючи оприлюднені напередодні соціологічні рейтинги.

“Якщо взяти за основу нові рейтинги, то бачимо тенденцію, яку я (і не лише) передбачав раніше. Вихід на політичну арену “Голосу” позначився помітним падінням рейтингів “Європейської солідарності”, яка вже балансує на межі прохідного бар’єру. Але і цим сюрпризи для президентської політичної сили не обмежуються. За невеликий проміжок часу майже удвічі “підросла” Свобода, під брендом якої до парламенту йдуть об’єднані націоналісти, которі, до речі, саме нещодавно провели свій з’їзд”, – зазначив політолог.

Олещук звернув увагу на те, що націоналісти, на відміну від інших партій, зробили ставку не тільки на лідерів, а й на весь парламентський список, який у них виглядає досить сильним та відповідним до запитів електорату.

“Важливо, що вперше об’єдналися всі більш-менш серйозні політичні сили, які відкрито декларували націоналізм як власну ідеологію. Психологічно це важливо для виборця, який втомився від дрібних чвар “гетьманів” та хоче зрозумілої позиції на виборах”, – наголошує Петро Олещук.

“Можу припустити, що зростання рейтингу Свободи продовжиться, – додає експерт. – Причини цього прості. Список не викликає серйозних заперечень, конкретних конкурентів у електоральній ніші у них немає, а запит на націоналістів за умов зростання ваги та запитів проросійських сил знову актуалізується”.

За словами Олещука, з політологічної точки зору це може позначитися втратою позицій “абстрактно-патріотичними та загально-ліберальними політиками”, адже серед лібералів тепер теж є дуже серйозні пропозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Нічого нового. Все, як у Порошенка», – Тягнибок про закордонні візити Зеленського

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити