image
 |  0 21 Серпня 2018 | 14:55

Результати тішать: скільки українців вважають себе патріотами?

В Україні стало більше патріотично налаштованих людей. Свою країну люблять 82% громадян, 13% заявили, що не підтримують державу, ще 5% не змогли відповісти.
Відповідне опитування провели 3-10 серпня. У ньому взяли участь 2 тис. респондентів від 18 років, повідомляє ratinggroup.
"У всіх макрорегіонах України загальна кількість патріотично настроєних громадян перевищує 75%: на Заході таких 85%, у Центрі - 84%, на Півдні - 79%, на Сході - 76%", - зазначають соціологи.


Свою країну люблять 82% громадян



Найбільше тих, хто підтримує проголошення Незалежності України, на Заході (93%). У Центрі таких респондентів 82%, на Півдні - 72%, на Сході - 63%. Людей, які мають протилежну думку, найбільше у південно-східних областях (від 20 до 25%). Серед них переважають особи старшого покоління, бідніших верств населення та з нижчим рівнем освіти.



Зросла кількість тих, хто ідентифікує себе як громадянин України: з 57% у 2010 році до 66% у 2018 році. На запитання "Хто я такий?" 19% опитаних назвалися жителями свого регіону, 13% повідомили свою національність, 29% вказали, що вони "просто людина". 10% опитаних визначили як ідентифікатор родинну роль, 9% вважають себе "громадянином світу", 6% опитаних - "радянською людиною" та "європейцем". 5% назвали релігійні переконання, 3% - професію, рід заняття.




Зросла кількість тих, хто ідентифікує себе громадянином України



За національною ознакою частіше ідентифікували себе жителі західних областей. Асоціація із "радянською людиною" притаманна більше людям південного та східного макрорегіонів, особам старшого віку. Ототожнюють себе із "європейцями" жителі Заходу та Центру, а також молодь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити