image
 |  148 12 Січня 2024 | 15:47

Рідні брати з Волині служать в одній бригаді

Ростислав і Володимир – два рідні брати з Волині, які служать в автороті 100 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

До війська потрапили у перші дні великої війни. Історію братів розповіли у регіональному управлінні Сил територіальної оборони «Захід».

«Ми разом, в один і той самий день отримали повістки, - розповідають бійці. - В один і той же день ми обоє зібралися й пішли в ТЦК. Оперативно пройшли медкомісію, після чого нас відправили автобусом до Черкас. Щойно доїхали до Тернополя, нас чомусь розвернули, і ми повернулись до Луцька. Як з’ясувалося, тоді відбувався активний набір військовослужбовців у 100 бригаду. Так ми й потрапили сюди».

У цивільному житті чоловіки займалися сільським господарством.

«Маємо паї, на них і працюємо, - кажуть бійці. - Маємо власну техніку, любимо крутити гайки… Треба ж якось виживати, то самі на себе працювали. Але відколи почалась війна, наша земля простоює. Бо нема кому займатися цією справою, на жаль…».

Свою нинішню діяльність у війську Ростислав і Володимир порівнюють із справою цивільного життя. Мовляв, є багато спільного, хоча далеко від рідного дому:

«Авторота – це, в першу чергу, забезпечення наших батальйонів та бригади, зокрема. Постійно катаємось, ремонтуємо техніку, займаємось логістикою, забезпеченням «передка». Людей возимо на навчання…».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неподалік Луцька зупиняли та перевіряли у водіїв документи і авто

Про те, що обидва сини на війні, мама військовослужбовців не знає.

«Вона навіть не знає, що війна в країні, - кажуть бійці. – Просто вона у такому віці, що їй краще нічого такого не говорити. А про що їй говорити? Що тут «бахкає»? Ми ж не в глибокому тилу сидимо, не на Волині... Стараємось разом приїжджати у відпустку. Говоримо мамі, що на заробітках у Польщі…».

Тероборонівці переконані, що Україна обов’язково здобуде перемогу:

«Але ще не зараз, - кажуть. - Війна буде довготривалою, і це треба усвідомити всім! Не думайте, що, якщо ви перебуваєте на заході України, то ви у повній безпеці. Ніхто не знає, що рашисти можуть задумати завтра. І будьте готовими до того, що воювати доведеться усім».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити