image
 |  0 26 Жовтня 2020 | 21:19

Рішення про локдаун у Польщі можуть ухвалити на Хелловін

Через різке погіршення ситуації з епідемією коронавірусу стає все більше реальним повторення весняного сценарію з повним локданом.

Як пoвідoмляє «Yavp.pl» з пoсиланням на polsatnews.pl, в польському ряді вже почали потроху говорити про можливість повторного локдауну, хоча ще кілька тижнів тому такий розвиток подій заперечували.

Тепер же міністр здоров'я Польщі Адам Нєдзєльський попередив: якщо ріст захворювання на коронавірус не вдасться зупинити, то він проситиме главу уряду Матеуша Моравецького знову запровадити повний локдаун по всій Польщі. Інакше, ні місць в лікарнях, ні ліжок, ні лікарів на всіх хворих не вистачить.

Сам Моравецький також не виключив, що якщо поширення епідемії в найближчі дні не вдасться зупинити, то потрібно буде запровадити «глибше замикання окремих сфер соціального, культурного та економічного життя». Це може означати не лише закриття різноманітних об'єктів та установ, а й зупинку роботи більшості підприємств, заборону на пересування (за винятком доїзду до роботи) та повторне закриття кордонів. Фактично так само, як було навесні поточного року.

Польські ЗМІ пишуть, що остаточне рішення про запровадження або не запровадження повного локдауну в країні можуть ухвалити найближчої п'ятниці, 30-го жовтня. Тоді буде зрозуміло, як змінилася ситуація за тиждень з моменту включення всієї Польщі до «червоної» зони.

Поки що за останню добу в Польщі виявили 10 241 нових хворих на коронавірус. У лікарнях перебуває понад 12,2 тисяч пацієнтів з COVID-19. Зайнято 999 респіраторів.

Загальна кількість ліжок, передбачених для коронавірусних хворих, складає 19,6 тисяч, а респіраторів - 1490.

Найближчої п'ятниці, 30-го жовтня, в Варшаві планують відкрити тимчасовий польовий шпиталь для хворих, який облаштували на головному стадіоні країни - Stadion Narodowy. Там спочатку буде 300 ліжок, пізніше їхню кількість збираються збільшити понад втричі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі вийшла книга українки про «натхненних Україною»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити