image
 |  4 24 Червня 2021 | 15:11

Рівненщина та Волинь підписали меморандум про співпрацю (ФОТО)

На Рівненщині підписали меморандум про співпрацю двох областей. В документі йдеться про співпрацю між керівництвом Рівненської та Волинської областей в сфері розвитку місцевого самоврядування, охорони здоров'я, екології та навколишнього середовища, освіти та науки а, також, в частині залучення інвестицій.

Про це інформують на сайті Волинської облради.

Підписання меморандуму відбулося в рамках робочого візиту делегації Волинської обласної ради на Рівненщину 24 червня. У складі делегації перебувають: голова Волиньради Григорій Недопад, заступники голови облради Юрій Поліщук (ВО "Свобода) та Григорій Пустовіт, а також депутати.

В Меморандумі зазначається, що сторони розвивають співпрацю в наступних галузях:

– розвитку місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади;

– екології та охорони навколишнього природного середовища;

– освіти, науки, культури та охорони здоров’я;

– розвитку фізичної культури та спорту;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді неподалік Луцька священик подав до суду на вірян, які перейшли до ПЦУ

– інвестицій та розвитку ділової активності, у тому числі з питань спільного залучення міжнародної технічної допомоги.

Крім того, керівники двох областей домовилися спільно здійснювати заходи щодо координації дій, спрямованих на зростання соціально-економічного потенціалу громад, організації проведення спільних заходів: конференцій, семінарів, виставок, робочих зустрічей та інших заходів, в тому числі міжнародних, спрямованих на вирішення питань, що становлять взаємний інтерес; здійснювати обмін інформацією щодо досвіду успішного виконання повноважень органами місцевого самоврядування та розвитку територіальних громад.

"Нам цікаво переймати досвід Волині в частині розвитку територіальних громад, а також в частині удосконалення бюджетного процесу. Зокрема, пишаємось тим, що нещодавно ми прийняли бюджетний регламент. Ця ініціатива запозичена у волинських колег. Також, ми плануємо розпочати бюджетні слухання, які проводять на Волині, аби чітко розуміти роботу та витрати комунальних підприємств нашої області", - зазначив Сергій Кондрачук.

"Нам є чому повчитися у рівненських колег, зокрема щодо розвитку позашкільної освіти. Крім того, ми спільно будемо працювати над тим, аби бути готовими до передачі повноважень президентської гілки влади в частині створення виконкомів", - підкреслив Григорій Недопад.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити