image
 |  7 30 Липня 2018 | 11:03

Рівненщина може похвалитися наймістичнішим місцем України

Тараканівський форт, або Нова Дубенська фортеця – одне з найцікавіших місць Рівненщини, яке для мандрівників стало наймістичнішим в Україні.


Про це повідомляє місцеве видання Light.
"Містичну назву форт отримав від села Тараканів, поблизу якого, власне, й розташований. Це неймовірне місце дивує не тільки легендами, але і своїм розмахом. Чого вартий лише тунель, розташований під зовнішніми стінами, завдовжки близько 100 метрів. Сьогодні ж ми можемо побачити лише руїни, які залишилися від колись величної фортеці", - йдеться в повідомленні.

Фортецю збудували ще в XIX столітті для захисту західних кордонів Російської імперії. Під час Першої світової війни росіяни вирішили, що форт їм не дуже потрібен – вони здали фортецю полякам майже без бою. Та згодом змінили свою думку. В результаті форт, зруйнований власною ж артилерією, був відбитий.

У роки Другої світової війни Нова Дубенська фортеця була здана іншому ворогові – вже нацистським загарбникам.

Читайте також: На Любомльщині пам’ять полеглих Героїв УПА вшанували автопробігом і молитвою (ФОТО)



Згідно з деякими легендами, в цьому місці німці проводили випробування секретної зброї. Також ходять чутки про те, що форт перетворився на місце, в якому живуть привиди. Їх основою може бути те, що на початку ХХ століття тут загинуло дуже багато солдатів.




Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити