image
 |  0 28 Липня 2018 | 03:56

Рівненські депутати підтримали резолюцію круглого столу «Волинь-43», що відбувся в Луцьку

Під час засідання чергової сесії Рівненської обласної ради 27 липня 208 року депутати підтримали ініціативу свого колеги Олександра Савчука  щодо резолюції та вимог круглого столу «Волинь-43», засідання якого відбулося 11 липня в Луцьку.
Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Рівненської обласної ради.
«Депутати просять Президента внести зміни до українського законодавства, відповідно до пропозицій круглого столу. Зокрема, - наполегливіше відстоювати національні інтереси в питаннях історичної пам’яті, засудити політику колонізації, пацифікації та асиміляції українців, яку вела Річ Посполита в міжвоєнний і воєнний періоди. Також вимагають законодавчо закріпити кримінальну відповідальність за публічне заперечення злочинів польських окупантів та Армії Крайової на історико-етнічній території України. Окрім того, зважаючи на історичну правду, внести зміни до Закону України «Про правонаступництво України» та Конституції України, де визнати, що Україна є правонаступником Держав, які існували на цій території впродовж тисячоліть», - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники круглого столу «Волинь-43» ухвалили резолюцію з вимогами до української влади дієвіше відстоювати національні інтереси


«Це дасть змогу світовій спільноті усвідомити, що українці та їх предки не вели загарбницьких війн, а протягом тисячоліть боролися із загарбниками на своїй історичній Землі за свою волю та свободу. Лише тверда та принципова позиція української влади гарантує захист українських інтересів і припинення подальшої ескалації українофобських настроїв у Росії, Польщі та Угорщині», - зазначив під час виступу голова фракції ВО «Свобода» Олександр Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині помолилися за жертв спаленого поляками села Красний Сад

«ВолиньUA» зауважує, що аналогічне питання розглядатимуть також і під час чергової сесії Волинської обласної ради. За дорученням фракції ВО «Свобода» відповідний проект рішення вніс на розгляд сесії Волиньради перший заступник голови обласної ради, свободівець Олександр Пирожик.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Термін «Волинська трагедія» є штучний і не відповідає історичній правді, – науковці

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити