image
 |  4 2 Грудня 2022 | 16:43

РНБО ввела санкції проти митрополита, який служив на Волині, - ЗМІ

Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти священнослужителів УПЦ МП. Серед них - намісник Києво-Печерської Лаври Павло (Лебідь) та екснардеп Вадим Новинський.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на джерела в команді президента.

Зазначається, що РНБО ввела санкції проти Новинського, намісника Лаври митрополита Павла (Лебедя) і ще близько десятка священнослужителів УПЦ МП, переважно із окупованих Росією територій. Це рішення було ухвалене у четвер, 1 грудня. А у п'ятницю, 2 грудня президент Володимир Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації.

Список підсанкційних прізвищ у Зеленського обіцяли оприлюднити згодом.

Нагадаємо, життя намісника Києво-Печерської лаври Павла (в миру - Петро Лебідь) тісно пов'язане з Волинню. У 1988 році у Луцьку він висвячений на священника, був настоятелем Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району Волинської області.

У листопаді в Києво-Печерській лаврі спалахнув скандал: в мережу виклали відео, на якому в храмі в самому серці столиці молилися за Росію. Згодом владика Павло це підтвердив, проте сказав, що це була ініціатива парафіян. 15 листопада СБУ відкрила кримінальну справу через прославляння Росії в Києво-Печерській Лаврі.

До слова, Служба безпеки України в жовтні почала активно проводити обшуки у будівлях УПЦ МП у різних областях України. Слідчі дії тривають досі. А у четвер, 1 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що РНБО доручила Кабміну запропонувати Верховній Раді заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату в Україні, а також ініціювала перевірку законності перебування УПЦ МП в Києво-Печерській Лаврі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО просить законодавчо заборонити роботу УПЦ МП в Україні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити