image
 |  0 23 Квітня 2021 | 22:24

Робота директора Старовижівського лісгоспу є незадовільною, – депутат Іван Омельчук

Сьогодні, 23. 04. 2021 р. на черговій сесії Ковельської районної ради, розглядалось ряд нагальних питань.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Іван Омельчук.

«Під час звіту керівників правоохоронних органів, я звернув увагу, що їх зусилля по боротьбі із злочинністю направлені не зовсім в те русло. Замість того, щоб накладати штрафи на водіїв через паски безпеки чи не ввімкнені фари, ловити по селах чи полях селян на тракторах під час посівної, краще б вони зупиняли та перевіряли тих, хто незаконно та по-варварськи, вирізає ліс, хто не законно розробляє кар’єри з піском, без погодження забудовує природоохоронну зону біля озер та інше.
Наступним заслуховували питання «Про стан та перспективи розвитку лісового господарства…». Оскільки я депутат від Старовижівщини, то мої питання були адресовані керівнику ДП «Старовижівське лісове господарство», а саме:
• чому не проводились слухання щодо лісовпорядкування,
• який ліміт вирубки головного користування конкретно по кожній ТГ,
• чому здаються ліси в оренду фізичним особам,
• чому керівник понад 7 місяців не надає відповідь на моє депутатське звернення, щодо суцільної санітарної рубки і т. п.
На жодне питання відповіді не було отримано!
Мною також було наведено ряд фактів, в тому числі і документальних, щодо (на мою думку), незаконного відведення, рубки та перевезення лісу, заниження кубатури, категорії та асортименту, тощо. Після чого запропонував роботу директора ДП «Старовижівське ЛГ» Віталія Ксенюка, визнати НЕЗАДОВІЛЬНОЮ. Нажаль моя пропозиція не знайшла підтримки у більшості депутатів, окрім моїх однопартійців-свободівців та ще 4 депутатів. Дуже прикро, що депутати від Старовижівщини Дричик, Свіржевський, Свіржевська та Шлапай не хочуть бачити зловживань в лісовій галузі, або їх підтримують», - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку депутати від «Свободи» провели прийом громадян (ФОТО)

Доречно нагадати, що Старовижівський лісгосп підпорядковується відомству, яке на Волині очолює одіозний Олександр Кватирко. Свого часу Волинська обласна рада вже визнавала його роботу незадовільною.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити