image
 |  0 28 Травня 2021 | 12:39

«Роман» 8-річної українки з блогером: історія має продовження

Блогерка Мілана Маханець після хвилі хейту, яка хлинула після її роману в інтернеті з блогером Пашею Паєм, знову почала викладати з ним фото.

Напередодні їм заборонили зустрічатися. Про це повідомив уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба, передають Факти.

"Ситуація, що склалася, укотре підтверджує, наскільки сьогодні важливо говорити про онлайн-безпеку не тільки з дітьми, але і з дорослими. На жаль, іноді батьки самі наражають синів і дочок на небезпеку", - сказав Кулеба.

Зараз розслідування в цій справі триває, бо контент, який вони публікували, вважається неприпустимим.

"Цей контент може шкодити не лише дітям, які безпосередньо його створюють, але й тим, хто спостерігає за ними, беруть із них приклад. Тому я і звернувся в МВС, Генпрокуратуру, кіберполіцію, соціальні служби для встановлення фактів і відповідного реагування", - розповів Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Pосійські окупанти вбили одного укpаїнського захисника, ще одного – поранили

Він нагадав, що зараз кримінальне провадження відкрито й розслідування триває. Кулеба зазначає, що суспільство має відразу реагувати, якщо бачить подібний контент у мережі.

"На жаль, батьки іноді не бачать межі й проста розвага перетворюється на експлуатацію сина або дочки. У кожному конкретному випадку потрібно розбиратися - є тут порушення чи ні. Вважаю, що суспільство має реагувати на той контент, участь у якому може погано вплинути на дитину. Зокрема, повідомляти в кіберполіцію, якщо натрапили на такі матеріали", - додав омбудсмен.

14 березня 2021-го користувачі соціальних мереж звернули увагу на неповнолітніх блогерів - Мілану з України й Павла з РФ. У їхніх акаунтах з'явилися фотографії та відео, на яких діти відверто позують, обіймаються та цілуються на камеру. Мережа вибухнула обуренням. Уповноважений президента з прав дитини Кулеба звернувся до кіберполіції з проханням розслідувати відверті публікації в соцмережах цих неповнолітніх.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити