image
 |  2 12 Грудня 2021 | 13:16

Роман волинського письменника «Століття Якова» видали у Польщі

Роман «Століття Якова» відомого українського письменника з Луцька Володимира Лиса побачив світ у видавництві Познаньського товариства імені Івана Франка.

Про це повідомила на свої сторінці у facebook дружина письменника – літераторка Надія Гуменюк.

«Щойно отримали посилку з Польщі: Познаньське товариство імені Івана Франка надіслало авторські примірники роману «Століття Якова», що побачив світ у їхньому видавництві. Дякуємо товариству! І особлива подяка Анні Корженьовській-Бігун, яка переклала роман. Робота була непростою, адже у тексті багато діалектизмів. Перекладачка намагалася знайти відповідник кожному, зберегти особливий поліський колорит роману. Скажімо, якщо вона не знала, як передати ту чи іншу місцеву назву рослини, згаданої у романі, просила знайти класичний відповідник латиною. Я шукала в інтернеті, а тоді вже пані Анна знаходила відповідну місцеву назву польською. Така відповідальність, скрупульозність, увага до деталей засвідчує, що переклад справді гарний. Побажаємо "Століттю Якова" читацької прихильності на польських теренах», – йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній 63-річний голова Волинської ОДА став батьком

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити