image
 |  4 7 Липня 2021 | 21:41

Росії немає: назвали, з якими країнами Волинь найбільше торгує та чим саме

Основними партнерами в експортно-імпортних операціях підприємств Волинської області були країни Європейського Союзу (ЄС), на які припадало 66,7% загального обсягу експорту та 61,1% імпорту товарів.

Про це повідомляють у Головному управлінні статистики у Волинській області.

Серед країн ЄС значними були обсяги торгівельних операцій із Німеччиною, Польщею, Нідерландами, Угорщиною, Литвою та Італією.

Загалом експорт товарів у січні–квітні становив 235,9 млн. дол. США, імпорт – 500,7 млн. дол. Порівняно із січнем–квітнем 2020 року, обсяги експорту збільшилися на 20,2%, імпорту – на 26,8%. Від’ємне сальдо дорівнювало 264,8 млн.дол.

У загальному обсязі експорту товарів переважали машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання, недорогоцінні метали та вироби з них, пластмаси, полімерні матеріали, деревина і вироби з деревини, меблі, текстильні матеріали та вироби, продукти рослинного походження, живі тварини; продукти тваринного походження, готові харчові продукти.

Основу товарної структури імпорту складали палива мінеральні; нафта і продукти її перегонки, засоби наземного транспорту, крім залізничного, машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання, недорогоцінні метали та вироби з них, пластмаси, полімерні матеріали, каучук, гума, продукція хімічної та пов’язаної з нею галузей промисловості, текстильні матеріали та вироби, живі тварини; продукти тваринного походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині поменшало робочих рук

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити