image
 |  2 9 Січня 2018 | 09:39

Російська пропаганда вдарить по українському бізнесу для зриву поставок американської летальної зброї, - ЗМІ

Росія може спробувати дискредитувати Україну перед союзниками, в першу чергу США, тому що Кремль незадоволений рішенням адміністрації Трампа про постачання в Україну летальної зброї.
Про це 09 січня 2018 року повідомляє сайт «Українські новини».
Про це йдеться в матеріалі відомої американської газети HuffPost.
Як повідомляв раніше канал ABC з посиланням на власні джерела в Держдепі, президент США Дональд Трамп планує заявити про санкціонування  продажу партії протитанкових озброєнь Україні, серед яких - 35 пускових установок і 210 протитанкових ракет. В партію можуть бути включені також протитанкові ракетні комплекси Javelin.
Адміністрація Трампа протягом декількох місяців сумнівалася, чи надавати оборонну зброю Україні, - пише Washington Post, - але коли вона нарешті перейшла до дій, час було вибрано бездоганно. У середині грудня агресія з боку очолюваних Росією сил різко зросла: важкі артилерійські і ракетні обстріли відверто заперечували тезу про те, що трирічна московська інтервенція в Донецькій і Луганській областях перейшла в стадію замороженого конфлікту. Подейкували, що Володимир Путін бачив в ескалації в Україні спосіб акумулювати підтримку всередині країни напередодні президентських виборів, які відбудуться в Росії в березні.

Американські експерти вважають, що реакція Росії на ці дії буде включати в себе прийоми інформаційної війни з використанням недостовірних або підтасованих фактів. Кремль може нагадати громадськості про історію з комплектуючими до застарілих ПТРК «Фагот» російського виробництва (які були виявлені в літаку по маршруту Київ-Тегеран). Від такої пропаганди можуть постраждати компанії, що працюють з Іраном. Відзначимо, з української сторони санкцій відносно Ірану немає, а американська сторона санкції частково зняла або значно полегшила.
З Іраном працює багато українських компаній. Одна з них - компанія «Хорс», яка допомагає іранським авіакомпаніям в організації мокрого лізингу літаків. Авіакомпанія «Хорс» працює з 1990 року і спеціалізується на чартерних і регулярних перевезеннях. Як зазначено на сайті компанії: «Польоти плануються відповідно до потреб клієнтів і виконуються в Європі, на Близькому Сході і в Африці».
На думку експертів, Росія цілеспрямовано бореться з позитивним іміджем України. Їй життєво необхідно боротися зі статусністю опонента на світовій арені. В даному контексті допомога і підтримка Америки і американського уряду України є потужним стримуючим фактором російської агресії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити