image
 |  4 24 Лютого 2018 | 07:45

Російські спецслужби планують захоплення храмів в Україні, – СБУ

Російські спецслужби планують загострення конфлікту між конфесіями УПЦ Київського патріархату та УПЦ Московського патріархату.
Про це заявив заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко, – пише Gazeta.UA.
"Найперспективнішим, на думку представників російських спецслужб, є роздмухування протистояння в українському православ'ї. Саме на провокування загострення в даному напрямку будуть спрямовувати зусилля найближчим часом. Для цього росіяни планують використовувати наявний арсенал підконтрольних церковних і навколоцерковних організацій, а також тему патріотичних структур", – вважає Кононенко.

СБУ вже фіксує налагодження контактів і готовність російської сторони для передачі коштів на виконання подібних замовлень.
Кононенко уточнив, для провокацій спецслужби Росії планують використовувати релігійні організації Української православної церкви Московського Патріархату. Нібито плануються захоплення храмів в Україні для реакції з боку Російської православної церкви, метою якої є роздмухування конфлікту між віруючими УПЦ.
Священник незаконно збудованого храму УПЦ Московського патріархату у Бродах на Львівщині зі своїми парафіянами напав на знімальну групу програми "Правда. Розслідування". Виштовхали журналістку з території церкви, вдаривши при цьому об браму. Камеру намагалися затулити. При цьому вигукували, що це приватна територія.
[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=68&v=Z2Xxmtv_36k[/embed]

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити