image
 |  0 23 Серпня 2019 | 14:04

Росія може повернутися до G8 лише без Криму, - Фріланд

Лише звільнивши Крим та припинивши війну на Донбасі Росія зможе повернутися до G8.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Думаю, всі ми будемо раді привітати Росію, яка виявить бажання знову стати порядним членом нашої групи держав-однодумців, відданих верховенству права та демократії. Зробити це Росія може звільнивши Крим та припинивши війну на Донбасі. Все дуже просто”, - прокоментувала Фріланд ініціативу Дональда Трампа повернути Росію до G8.

Міністр наголосила, що вона особисто і Канада загалом “мають дуже чітку позицію щодо цього”.

“Ми не можемо примиритися із порушенням Росією міжнародного права шляхом вторгнення та анексії Криму й підтримки війни на Донбасі. Саме через це Росія була виключена із G8”, - сказала вона.

Нагадаємо: за інформацією CNN Дональд Трамп та Еммануель Макрон під час телефонної розмови, яка відбулася у вівторок, домовилися повернути Росію до «Великої сімки» вже наступного року. Уряди Німеччини та Великобританії виступили із критикою цього рішення.

Читайте також: УЗ опитає 20 тисяч пасажирів щодо їхньої задоволеності якістю послуг

Нині членами Великої сімки є США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія та Канада. Це об'єднання існує з 1975 року. Цьогоріч саміт лідерів G7 відбудеться з 24 по 26 серпня у Франції в Біарріці.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити