image
 |  117 22 Грудня 2023 | 16:16

росія посилить наступ на початку 2024 року

У січні-лютому 2024 року російській армії буде легше проводити наступальні операції на фронті в Україні.

За оцінками Білого дому, зимові погодні умови стануть сприятливішими для пересування бронетехніки, повідомляє американський Інституту ведення війни (ISW).

"Російським військам буде легше проводити наступальні операції, зокрема навколо Авдіївки в Донецькій області, коли наприкінці січня та в лютому низькі температури заморозять землю", - заявив речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Із 2014 року осінній "грязьовий" сезон заважав наземним маневрам як українських, так і російських сил. Натомість періоди тривалих морозів, що зазвичай починаються наприкінці грудня, заморожують землю та дозволяють бронетехніці рухатися легше, ніж восени чи навесні.

Водночас нинішня погода в Україні мінлива. У випадку більш м'якої зими, період сильних морозів може настати пізніше, ніж очікується, або не настати взагалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за добу ліквідували 1 080 загарбників

Це дасть коротший період підготовки місцевості для механізованої маневрової війни.

"Росіяни розпочали локалізовані наступальні операції по всій лінії фронту на сході України в період найскладнішої погоди осінньо-зимового сезону. Агресор намагається перехопити й утримати ініціативу, не чекаючи сильних морозів. Війська РФ намагатимуться підтримувати або посилювати ці наступальні операції незалежно від погодних умов цієї зими, як уже робили це взимку торік", - йдеться у звіті ISW.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити