image
 |  5 6 Січня 2023 | 14:18

росія привезла до білорусі ще одну партію бронетранспортерів

Російські окупанти продовжують посилювати угруповання в Білорусі. Цього разу вони привезли туди велику партію бронетранспортерів.

БТР, які доставили росіяни, призначені для озброєння білоруських військ, їх кількість відповідає батальйонному комплекту, стверджує моніторинговий канал "Беларускі Гаюн" в Telegram.

5 січня в Білорусь прибув ешелон з 34 одиницями бронетехніки. У його складі - нові БТР-82А, а також БТР-80К (командирський варіант радянського БТР-80), броньовані медичні машини БММ та броньовані ремонтно-евакуаційні машини БРЕМ-К, які також створені на базі БТР-80.

Враховуючи, що кінцевою точкою призначення є Брест, передбачається, що бронетранспортери призначені для білоруської 38-ї окремої десантно-штурмової бригади.

"Варто відзначити, що на озброєння одного з батальйонів 38 одшбр тільки у 2019 році надійшли БТР-70МБ1 (білоруська модернізація БТР-70). Також у бригаді експлуатуються БТР-80. Пізніше інформацію про передачу техніки підтвердило і МО РБ: БТР-82А повинні замінити в 38 одшбр БТР-80" - вказує канал.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити